3 locuri interesante de vizitat in Bucuresti

Palatul ParlamentuluiCapitala Romaniei (Bucuresti) este cunoscuta pentru locurile sale speciale si unicate. Aici putem admira cladiri interesante, dar si insule formate parca pentru a lasa cu gura cascata orice vizitator. Bucurestiul mai este numit si „Micul Paris”. Aceasta denumire vine de la calatorii balcanici care s-au mirat de un Bucuresti in continua ascensiune, eliminand puntile care-l legau de Orient si Balcani, pentru a se lega de Europa prin modelul cultural francez, de la vestimentatie si limba, la arhitectura si preocupari cotidiene.

Iata care sunt cele 3 locuri interesante de vizitat in „Micul Paris”:

1. Palatul Parlamentului

Daca ai trecut prin Bucuresti si nu ai vizitat Palatul Parlamentului, putem spune ca nu ai vazut mai nimic. Vestit pentru dimensiunile sale impresionante, Palatul Parlamentului este una dintre cele mai interesante cladiri pe care ar trebui sa le vizitezi daca ajungi in Capitala Romaniei. Acesta cladire grandioasa este caracterizata de melanjul arhitectonic deosebit care reuneste stilul brancovenesc si influentele stilului renascentist, germanic si baroc.

Cunoscuta si sub numele de Casa Poporului, constructia surprinde prin opulenta celor peste 1000 de incaperi. De la mobilier din lemn masiv si usi sculptate, la coloane de marmura, de la lustre de cristal, la draperii din matase si covoare imense, aceasta atractie turistica reprezinta un univers al luxului si al extravagantei in care merita sa zabovesti cel putin pentru cateva ore.

2. Centrul Istoric

Facand parte dintre cele mai interesante destinatii de vizitat din Europa, Bucuresti iese in evidenta cu una dintre cele mai indragite si cele mai cochete zone – Centrul Istoric (cunoscut si ca Centrul Vechi). Este un loc impanzit de cladiri construite in stil neoclasic si neobaroc, la parterul carora vei gasi numeroase terase ademenitoare, cluburi, cafenele, restaurante si magazine. O plimbare pe stradutele intortocheate si foarte populate ale Centrului Vechi iti da impresia ca ai facut o calatorie in timp si ca te afli in Bucurestiul de altadata.

3. Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa se incadreaza cu usurinta in categoria obiectivelor din Bucuresti care trebuie vizitate obligatoriu. Aceste muzeu interesant numara doua milioane de exemplare de nevertebrate si vertebrate. Expozitiile permanente se pot lauda cu obiecte care variaza de la roci si minerale impresionante prin forma si culoare, pana la infricosatorul schelet al unui dinozaur Deinotherium gigantissimum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »