Timbrul de Mediu 2014 – Vezi cum sa-l calculezi online

teava-esapamentCel mai precis calculator online al timbrului de mediu valabil in 2014 se gaseste pe site-ul oficial ANAF (Agentia Nationala de Administratie Fiscala).

Venit ca un inlocuitor pentru taxa de poluare, timbrul de mediu a speriat toti soferii care doreau sa-si cumpere o masina mai veche de 2008. Timbrul de mediu nu doar ca a inlocuit vechea taxa, ci a si crescut-o considerabil.

De exemplu, pentru o masina din 2003 cu motor diesel de 1.9 litri (VW Passat, Renault Megane, VW Golf, Seat Cordoba, etc) timbrul de mediu este situat undeva intre 1.800 – 2.200 euro, conform calculatorului oficial.

Pentru a-l accesa dati click pe link-ul urmator: Calculator Timbru de Mediu 2014

!!!ATENTIE!!!
1. Pentru a vedea ce emisii CO2 are motorizarea masinii, cautati pe Google in felul urmator: „renault megane 2003 1.9 diesel specs” sau „megane 1.9 diesel emisii CO2” (modelul masinii se inlocuieste cu modelul pe care doriti sa-l cautati dumneavoastra).
2. Emisiile regasite pe internet vor corespunde in foarte putine cazuri cu emisiile reale ale masinii, in functie de cum a fost intretinut motorul autovehiculului respectiv. Astfel, va puteti astepta ca timbrul de mediu sa fie ceva mai mare decat cel calculat online.

Translate »