Sfaturi pentru a inchiria un autoturism in strainatate

Inchirieri autoPleci in vacanta in strainatate si iti doresti sa faci multe excursii pentru a vizita cele mai frumoase locatii si obiective turistice din zona respectiva? Daca raspunsul tau este da, acest articol iti va fi de mare ajutor. Iata cum trebuie sa procedezi pentru a inchiria un autoturism in strainatate:

Rezervarea se face din timp

Pentru a fi sigur ca vei avea o masina pentru deplasare cand ajungi in destinatia de vacanta, trebuie sa faci rezervarea din timp. Cel mai sigur este sa apelezi la site-uri de inchirieri auto recunoscute in lume si/sau in zona respectiva. Atentie insa, nu te grabi sa faci o rezervare pana nu citesti cu atentie toate serviciile oferite de firma respectiva. Dupa ce ai facut rezervarea, asigura-te ca ai primit confirmarea acesteia, termenii si conditiile inchirierii.

Primirea autovehiculului

La primirea masinii se verifica daca aceasta are toate actele in regula si daca corespunde din punct de vedere tehnic (pe cat mai mult posibil). Te poti trezi cu o amenda chiar si pentru un bec care nu functioneaza.

Imediat dupa ce pornesti la drum, asigura-te ca masina are frane perfect functionale si ca nu are probleme cu directia (sunt doua elemente importante care trebuie sa functioneze corespunzator pentru a nu pune in pericol conducatorul si pasagerii vehiculului).

Predarea autovehiculului

Masina se preda unui agent abilitat al companiei, doar in locul prevazut in contractul de inchiriere. Nu uita sa verifici impreuna cu acesta starea masinii si nivelul combustibilului. Astfel, vei evita sa te trezesti cu sume in plus datorate companiei de inchirieri de automobile.

In cazul in care ai produs un eveniment rutier trebuie sa prezinti documentele de constatare amiabila si documentele emise de autoritati. Si ca un ultim sfat interesant: pastreaza contractul de inchiriere, facturile, corespondenta si fotografiile efectuate (in caz de accident rutier) si daca compania de inchirieri iti va face probleme, poti contacta centre specializate in Protectia Consumatorului din tara respectiva.

Vacanta placuta!

Translate »