Probleme cu creditul? Vezi cum sa le rezolvi

creditMajoritatea persoanelor se lovesc la un moment dat in viata de nevoia de a face un imprumut pentru a-si plati datoriile sau pentru a-si cumpara o casa sau o masina. Un credit rapid te poate salva de evacuarea din casa din cauza restantelor la intretinere sau din cauza neplatii altor credite pentru care s-a garantat cu locuinta.

Cea mai simpla metoda de a scapa de un credit este aceea de a-l achita integral. Daca nu aveti posibilitatea de a va imprumuta la prieteni suma necesara pentru a scapa de credit, puteti apela oricand la un alt credit mai avantajos.

O alta solutie, in cazul in care nu iti mai poti permite plata ratei lunare pentru ca este prea mare, este sa discutati cu banca si sa va ofere o prelungire a creditului pentru a va face ratele ceva mai mici.

Cum afli ce credit este mai avantajos?

Acest lucru se afla foarte simplu, majoritatea companiilor care ofera servicii de acest gen punand la dispozitia clientului un calculator de credit care sa va arate exact cat veti avea de plata lunar si in ce perioada veti termina de achitat creditul.

La ce trebuie sa fii atent?

Creditele implica dobanzi. Astfel, trebuie sa urmaresti ce companie de credite sau ce banca ofera cele mai mici dobanzi si sa faci un contract cu aceasta. Atentie insa, daca doriti un imprumut simplu si rapid, intotdeauna comisioanele vor fi ceva mai mari, dar avantajul va fi ca nu veti astepta mult timp pentru aprobarea creditului respectiv.

De exemplu, pentru un imprumut Provident de 1.500 de lei pe 51 de saptamani, prin transfer bancar, cu o rata a dobanzii fixa de 40,9%, DAE de 95,75%, valoarea totala de plata este de 2.059,49 lei (include: suma imprumutata, dobanda, comisionul de administrare si cel de analiza dosar), rata saptamanala de 40,39 lei. Comisionul unic pentru serviciul optional de gestionare la domiciliu a acestui tip de credit este de 711,45 lei, care se adauga la valoarea totala de plata si va fi inclus in mod egal in ratele saptamanale.

Translate »