Pretul pe caldura te-a rupt iarna trecuta? Schimba-ti caloriferele!

CalorifereIn facturile de intretinere de iarna trecuta s-a resimtit un cost urias pe caldura? Daca raspunsul este da, inseamna ca ai o problema cu circulatia apei prin calorifere. Cel mai probabil acestea sunt infundate si nu se mai incalzesc cum trebuie sau termenul duratei de viata a fost depasit.

Pentru a alege calorifere de calitate trebuie sa bagam putin mai adanc mana in buzunar. Nu orice calorifer la „promotie” isi va face treaba pe termen lung. De aceea trebuie apelat la un specialist in domeniu cand vrei sa cumperi calorifere noi.

Daca nu vrei sa apelezi la o persoana calificata, iata cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand achizitionezi calorifere noi pentru casa ta:

Durabilitatea este un factor extrem de important in alegerea caloriferelor. Caloriferele din otel sunt mai foarte rezistente de-a lungul timpului, dar au o putere mai mica de incalzire. Sunt recomandate in dormitoare mici sau in bucatarii.

In cazul bailor se vor folosi calorifere din bare de otel (port-prosop) care au garantie de pana la cinci ani si te ajuta sa economisesti spatiu. In plus, te ajuta sa usuci mult mai repede prosoapele.

Orice tip de calorifer vei alege, trebuie sa stii ca fiecare are avantajele si dezavantajele lui. Atunci cand ai o centrala proprie, se potrivesc de minune caloriferele din otel. Acestea distribuie caldura rapid si se fabrica in diferite modele si dimensiuni pentru a ajuta clientul sa gaseasca modelul potrivesc pentru locuinta sa.

Caloriferele din aluminiu sunt foarte placute ca design si pot fi montate extrem de usor, chiar si in spatii ceva mai mici. Acestea se adapteaza cu succes in orice stil de amenajare. Un dezavantaj ar fi faptul ca se pot incinge foarte tare daca sunt uitate la putere maxima.

In comparatie cu caloriferele din otel cu elemente monobloc, caloriferele din fonta au o durata de viata foarte mare. Suntem siguri ca inca mai exista persoane care stau in blocuri construite inainte de Revolutie care au calorifere din fonta functionale (probabil nu la capacitate maxima). Dezavantajele caloriferelor din fonta sunt ca nu se potrivesc cu sistemul central de incalzire si ca nu sunt estetice intr-o locuinta moderna.

Translate »