Pictura – Arta inteleasa doar de oamenii inteligenti?

PicturaTe-ai intrebat de ce unii oameni apreciaza pictura si altii nu o fac? Se spune ca diferenta in perceperea acestei arte este inteligenta. Astfel, oamenii cu un coeficient de inteligenta peste medie vor aprecia mai mult pictura decat o fac cei cu un IQ sub medie.

Dar cei care picteaza? Pictorii sunt persoane cu o imaginatie bogata si un grad de inteligenta ridicat. Acestia folosesc ustensilele de pictura pentru a transforma visele/imaginatia in realitate. Marii pictori au realizat adevarate opere de arta dupa ce tocmai s-au trezit din somn si au avut o revelatie.

„Eu imi visez picturile, iar apoi imi pictez visele.” – citat din Vincent Van Gogh.

Capodoperele marilor pictori nu au fost apreciate cu adevarat decat dupa moartea acestora. Cum si marii muzicieni sunt reamintiti mai des dupa moarte, asa si pictorii sunt pomeniti mai des la galeriile de arta in care apar picturi ale acestora. Sa nu mai vorbim si de pretul care dupa moarte devine de cateva ori mai mare, nemaiexistand sansa ca pictorul sa reproduca „opera de arta”.

Pictura te scapa de tensiune! Nervii si stresul cumulat in timpul unei anumite perioade mai grele din viata fiecaruia dintre noi pot fi eliberati prin pictura. Astfel, se recomanda tuturor sa-si ia o mica pauza si sa picteze ceva care sa-i relaxeze. Cine stie? Poate chiar iti iese o pictura pe care s-o poti vinde la o licitatie.

De ce unele tablouri ajung la valori inestimabile? Desi pasiunea pentru pictura este ieftina pentru cel care picteaza, cel care cumpara pictura va scoate din buzunar sume insemnate pentru a pune mana pe un exemplar original. Pictorii vor cheltui doar suma necesara pentru cateva pensule, culori si alte accesorii de la magazinul de pictura, in timp ce cumparatorii vor plati cateva mii sau chiar milioane de euro pentru a-si orna peretii cu o capodopera autentica.

Translate »