Grandmaster Chime – Cel mai complicat ceas de mana din lume (VIDEO)

Pentru a aduce un omagiu implinirii a 175 de ani, Patek Philippe a creat o colectie limitata de ceasuri. In topul colectiei se afla ceasul Grandmaster Chime 5175R, cel mai complicat ceas de mana creat vreodata, dar si unul din topul celor mai luxoase astfel de ceasuri.

Ce face ca acest ceas sa fie foarte special nu este numarul complicatiilor pe care le are, ci gradele orologere de complexitate, doua dintre ele adaugate pentru prima oara la un ceas in istoria orologeriei.

Grandmaster Chime este primul ceas cu doua fete prezentat de Patek Philippe. Acesta poate fi purtat fie cu indicatorii orei si cel al soneriei, fie cu cealalta fata dedicata calendarului perpetuu. Schimbarea fetei se realizeaza extrem de usor datorita sistemului ingenios de inversare a urechilor curelei. Informatiile cele mai des consultate la un ceas, ora si data, sunt afisate in ambele cadrane.

Patek-Philippe-Grandmaster-Chime-foto1 Patek-Philippe-Grandmaster-Chime-foto2

Patek Philippe Grandmaster Chime este produs cu un grad de complexitate incredibil care stabileste dezvaluie noi termeni tehnici si estetici. Ceasul dispune de 20 de complicatii, inclusiv functii precum Sonerie mica/mare, indicator de minut, calendar perpetuu cu patru cifre afisate, doua fusuri orare si doua premiere globale patentate PP: un semnal acustic care loveste la ora alarmei si un repetor de data care suna data la comanda.

Pretul unui exemplar este de 2 milioane de dolari (aproximativ 1.581.000 de euro sau 6.993.400 RON).

Date tehnice:

– Mecanism: mecanic cu incarcare la miscarea incheieturii
– Calibru 300 GS AL 36-750 QIS FUS IRM
– Aur roz de 18K
– Curea din piele de aligator lucrata manual
– Incuietoare din aur gravata manual
– Carcasa cu doua fete
– Carcasa rezista doar la umiditate si la praf (nu rezista la apa)
– Diametru: 47.4 mm
– Inaltime: 16.1 mm
– Editie limitata aniversara de 7 bucati
– 6 bucati vor fi vandute si una va merge la Muzeul Patek Philippe

Translate »