De ce sa mergi mai des la medicul ginecolog?

Cancer de col uterinDeseori se spune ca este mai usor sa previi decat sa tratezi si este adevarat. Fiecare femeie trebuie sa mearga la ginecologie la un interval de cel putin 6 luni, astfel poate depista din timp posibile afectiuni de care sufera si la ce boli este predispusa.

Printre cele mai grave boli ale aparatului genital se numara cancerul de col uterin, ale carui simptome nu sunt mereu evidente intr-un stadiu incipient al bolii. De aceea, vizitele la medicul specialist sunt foarte importante in vederea depistarii unor afectiuni canceroase precum si efectuarea unui test Papanicolau cel putin o data pe an.

Cele mai frecvente simptome ale cancerului de col uterin intr-o stare avansata sunt:

Sangerare anormala

Sangerarea vaginala se numara printre primele simptome vizibile ale cancerului de col uterin, aceasta aparand de obicei dupa actul sexual. De asemenea, orice sangerare care apare intre menstruatii este considerata anormala.

Durere sau discomfort in zona vaginului

Alt simptom de care trebuie sa tineti cont in depistarea cancerului uterin este durerea in interiorul sau in jurul vaginului in timpul actului sexual. Daca simtiti o astfel de durere trebuie neaparat sa-ti contactezi medicul ginecolog.

Dureri ale picioarelor si spatelui

Astfel de dureri ale spatelui si picioarelor sunt deseori asociate cu alte leziuni, insa si acestea  ne atentioneaza ca ceva nu este in regula si ca avem nevoie de un control de specialitate.

Oboseala si pierderea in greutate

La prima vedere acestea nu par a indica o boala grava, oboseala fiind din ce in ce mai frecventa printre oameni in zilele noastre, insa aceasta se numara printre simptomele unei afectiuni grave. Pierderea in greutate nu trebuie privita cu entuziasm de persoanele care au o greutate normala, indicand un dezechilibru al organismului mai ales atunci cand aceasta pierdere in greutate nu este controlata.

Datorita bolilor aparatului genital la care sunt expuse femeile sunt indicate vizitele regulate la ginecologie pentru a preveni situatiile neplacute si pentru a va pastra starea de sanatate.

Translate »