Cum se monteaza incalzirea in pardoseala

incalzire-in-pardosealaIn toate casele noi sistemul de incalzire a fost modernizat. Acum, chiar si pardoseala poate fi incalzita pentru a asigura o atmosfera calda si placuta in toata locuinta. Aceasta instalatie nu este deloc ieftina si nici usor de implementat. Insa, cu ceva banuti toate dorintele pot fi indeplinite.

Iata cum se monteaza incalzirea in pardoseala:

1. In primul rand, trebuie pozitionat distribuitorul cu un debimetru si trebuie montat intr-o zona cat mai centrala pentru a putea asigura o distribuire optima a circuitelor de incalzire.

2. In lungul tuturor peretilor se monteaza banda de dilatatie perimetrala. Aceasta are un rol extrem de important, acela de a prelua dilatatiile dinspre pereti ale sapei cand aceasta este turnata.

3. Pasul trei implica montarea corecta a placilor de termoizolatie cu nuturi peste sapa bruta existenta deja in interiorul imobilului.

4. Se monteaza circuitele din teava PE-Xa cu strat bariera de oxigen si se conecteaza la distribuitorul montat anterior.

5. Turnarea sapei se va face peste termoizolatie si tuburile de PE-Xa. Grosimea sapei va fi de minim 4 cm. Un rol important in aceasta etapa il constituie introducerea in mixajul sapei a aditivului pentru elasticizare.

Daca mesterul urmeaza toti pasii de mai sus, cu siguranta va va face o incalzire prin pardoseala care va rezista foarte bine de-a lungul timpului. In plus, nu va mai fi nevoie sa tii caldura la maxim pentru a asigura o temperatura acceptabila in toata casa. Caldura iesita din pardoseala va fi de ajuns pentru a nu simti deloc frig. In plus, stim cu totii ca frigul vine in primul rand de la picioare si daca ne e frig la picioare, ne e frig in tot corpul.

In cazul in care nu stiti de unde sa cumparati materialele necesare, va trebui sa analizati piata si sa cumparati de unde gasiti pretul cel mai bun. Daca cautati produse de calitate pentru amenajarea spatiului interior de casa sau de birou puteti arunca o privire AICI.

Spor la treaba!

Translate »