Cum sa-ti dai seama daca un ceas este original?

ceas-glashutte-originalDoar adevaratii pasionati de ceasuri isi pot da seama la prima vedere daca un ceas este original sau nu. De ce nu pot fi replicile identice cu originalul? Pentru ca replicile sunt realizate din materiale low-cost special pentru cei care nu au bugetul necesar achizitionarii unui ceas original, dar care apreciaza foarte mult modelul respectiv si vor sa-l admire pe propria incheietura a mainii.

Pretul este principala caracteristica dupa care ne putem da seama de originalitatea unui ceas. De exemplu, daca unul dintre sutele de modele de ceasuri de mana Seiko sunt vandute la un pret sub 200 RON si produsul este nou, cu siguranta vei lua o mare teapa daca cumperi unul dintre ceasurile respective. Poti cumpara de la un magazin care sa fie si reprezentant oficial al marcii sau de la un magazin online cunoscut.

Un ceas original nu va mirosi a plastic/cauciuc. Un miros neplacut indica faptul ca ceasul este realizat sau contine materiale de proasta calitate. O curea de silicon va fi mult mai placuta la atingere si va fi inodora in comparatia cu un plastic ieftin.

La fel si in cazul curelelor din piele. Pielea are un miros specific, nici foarte placut, dar nici foarte urat. Daca cureaua ceasului care iti este prezentat are un miros suspect, este clar ca ceva nu este in regula. Nu uita faptul ca un ceas care are curea din piele si a fost purtat ceva timp, va avea o curea murdara pe interior si cu un miros neplacut (exceptie cazul in care cel/cea care l-a purtat este o persoana ingrijita).

Mecanismul trebuie sa fie ca o orchestra simfonica care se repeta continuu. Daca iti dai seama ca sunetul (tacanitul) nu este continuu, nu trebuie sa cumperi ceasul respectiv deoarece este clar ca are un mecanism Quartz ieftin care va ceda la un an sau doi dupa achizitie.

Daca vrei sa mergi la siguranta atunci cand cumperi un ceas, poti arunca o privire AICI.

Translate »