Cum sa ne promovam afacerea pe retelele de socializare

Facebook-EinteresantCea mai buna metoda de a va promova afacerea este folosirea canalelor de socializare. De ce? Pentru ca majoritatea persoanelor au un cont pe o retea de socializare si ii puteti targeta usor dupa criteriile care va intereseaza.

Iata principalii pasi care trebuie urmati pentru a incepe sa va promovati afacerea pe retelele de socializare:

Pasul 1 – Depistarea canalelor de SM ideale pentru afacerea ta

Nu orice afacere poate fi promovata, de exemplu, pe Twitter, dar poate fi promovata pe Facebook. Trebuie facuta o analiza inainte de a incepe pentru a depista potentialii clienti si ce canale de social media folosesc acestia.

Pasul 2 – Se creeaza continut de calitate pentru paginile SM

Orice pagina de companie de pe retelele de socializare trebuie sa aiba toate datele completate si sa spuna exact cu ce se ocupa. Astfel, avem nevoie de o descriere completa a companiei si de cateva descrieri de produse pentru a face un mic rezumat pe fiecare pagina din retelele social. Este de preferat ca descrierea de pe Google+ sa difere putin de cea de pe Facebook pentru a evita continutul duplicat si pentru ca potentialii clienti sa va poata gasi dupa mai multe criterii.

Pasul 3 – Atragerea unei baze de potentiali clienti

Orice pagina de Social Media nu are valoare daca nu are si o baza de potentiali clienti. Este recomandat ca la inceput cresterea sa fie cat mai naturala (organica) si sa o ajutam putin cu creearea unur campanii care sa atraga si alti clienti care ar putea fi interesati (de exemplu, utilizarea campaniilor Facebook Ads).

Pasul 4 – De cate ori postam?

In functie de produsul/produsele promovate se recomanda intre 1-3 postari zilnic. Daca produsele nu difera si sunt din aceeasi gama este deajuns o postare pe zi. Cele mai recomandate postari sunt cele de tip foto care ajung sa obtine pe Facebook cu 53% mai multe like-uri, 104% mai multe comentarii si 84% mai multe click-uri decat cele in format text.

Pasul 5 – La ce ore postam?

Cele mai bune ore de postare in timpul saptamanii sunt urmatoarele:
*Facebook – 9:30 – 11:00 si 15:00 – 18:00 Luni – Vineri
*Google+ – 9:00 – 11:00 Luni – Vineri
*Twitter – 13:00 – 15:00 Luni – Vineri
*LinkedIn – 7:00 – 8:30 sau 17:00 – 18:30 Luni – Vineri
*Tumblr – 7:00 – 10:00 Luni – Vineri
*Instagram – 17:00 – 18:00 Luni – Vineri
*Pinterest – 8:00 – 11:00 sau 14:00 – 16:00 Luni – Vineri

In weekend orele de postare recomandate sunt undeva dupa ora 11:00 pentru ca deobicei romanii prefera sa doarma ceva mai mult in zilele libere.

Pasul 6 – Analiza rezultatelor si imbunatatirea lor

Daca rezultatele nu sunt asa cum ne-am dori, trebuie sa ne jucam putin cu orele de postare si cu numarul postarilor zilnice pentru a imbunatati rezultatele obtinute.

Translate »