Cum sa-l convingi pe cel mic sa mearga la dentist

copil la dentistDaca micutul tau a avut o experienta neplacuta la dentist, doar atunci cand vei rosti acest cuvant, copilul va fugi cat il tin picioarele. Astfel, trebuie sa folosesti tehnici de manipulare pentru a-l convinge sa mearga la medicul dentist.

Trebuie sa fii constienta ca nu va fi deloc usor sa-l convingi sa mearga din nou la medicul stomatolog, dar poti incerca una dintre metodele urmatoare:

Spune-i ca acum merge doar la un control

Pentru a-l face sa mearga la dentist, ii poti spune ca mergi cu el doar la un control de rutina, iar atunci cand medicul il pune pe scaun ii poate face rapid anestezie pentru a-l scapa de durerile pe care le-a simtit la vizita anterioara.

Spune-i ca ii cumperi jucaria preferata

O alta metoda cu o rata de succes medie este aceea de a-i spune copilului ca ii vei cumpara jucaria preferata daca merge la dentist si daca va sta cuminte in timp ce medicul il scapa de carie sau ii scoate dintele problematic.

Spune-i ca il duci la locul de joaca preferat

Tine-l acasa cateva zile si anunta-l ca il duci in locul de joaca imediat dupa vizita la dentist. Acesta va trece mai usor peste moment gandindu-se la joaca care urmeaza imediat dupa.

Important:

Nu-i promite faptul ca nu o sa-l doara deloc! La cel mai mic semn de disconfort, isi va pierde increderea in tine si in medic. Iar daca se intampla asta, cu greu il vei mai readuce la cabinet.

Nu-l certa si nu tipa la el daca a plans sau a tipat in cabinetul stomatologic. Compara-l cu eroul lui preferat din poveste si spune-i ca tu l-ai laudat medicului dentist ca e foarte curajos si ca acum nu ar trebui sa planga. S-ar putea ca urmatoarea vizita la dentist sa fie cu noroc.

Translate »