Cum sa imbraci copilul pe timp de vara

imbracaminte vara copiiPe timp de vara copii trebuie protejati cat mai bine de razele solare periculoase, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa-l infofolesti cu o multime de haine. Daca alegi hainele potrivite pentru copilul tau, il poti proteja pe acesta de ultraviolete, dar si de muscaturi de insecte periculoase si iritatii provocate de diverse plante. Iata cateva sfaturi despre cum sa imbraci copilul pe timp de vara:

Palarii/Sepci

Palariile sau sepcile sunt foarte importante pentru protectie fetei si a ochilor micutului impotriva soarelui. Alege una care sa fie destul de lata pentru a-i face umbra pe toata fata, dar care sa fie dotata si cu material care sa acopere urechile si ceafa.

Ochelari de soare

Precum pielea poate fi arsa de soare, asa si ochii copilului pot fi afectati de razele solare. De obicei, problemele pot fi depistate deabia cand copilul va ajunge un adult. De-a lungul timpului, expunerea ochilor la soare poate cauza cataracta, dar si alte afectiuni care pot afecta vederea sau care pot duce chiar si la orbire. Astfel, ochelarii de soare devin un accesoriu fara de care nu trebuie sa scoti copilul din casa pe timp de vara.

Sa trecem la imbracaminte…

Pentru a proteja pielea copilului de soare, imbraca-l cu haine in culori deschise care sa acopere cat mai multa piele. Ca material, este recomandat bumbacul, iar pentru a testa cat de bine il va proteja pe copil trebuie sa-l tineti in sus si sa va uitati prin el la soare sau la un bec puternic. Este cea mai simpla metoda de a vedea cat de bine il protejaza pe cel mic.

Studiile arata ca imbracamintea obisnuita de vara are un factor de protectie 30, pe cand majoritatea tricourilor/bluzelor albe au factor de protectie 10 cand sunt uscate si 0 cand acestea sunt ude.

Bluzele de trening sau camasile cu maneca lunga si pantalonii sunt recomandate atunci cand copilul se joaca prin iarba si este expus la ciupituri de insecte sau iritatii provocate de plante.

Ciorapi si incaltaminte

Cu toate ca este mult mai confortabil, chiar si pentru cel mic, sa mearga pe timp de vara in picioarele goale sau incaltat cu sandale, asigura-te sa fie incaltat cu adidasi/tenesi atunci cand iesiti cu acesta in locurile de joaca sau in parcuri.

Translate »