Cum sa amenajezi camera unui senior

dormitor senioriDaca crezi ca amenajarea unei camere pentru adolescenti este o provocare, afla ca amenajarea unei camere de seniori este mult mai complicata. Pornind de la etapa de convingere, pentru ca acestia nu vor sa renunte asa de usor la patul care scartaie din toate incheieturile sau la draperiile albe care in timp au devenit galbene, la etapa aruncarii mobilierului cu miros de naftalina si incheiand cu un dormitor nou in care trebuie neaparat pastrat stilul retro.

Dupa ce ai golit camera, ai dat cu lavabila si ai montat un parchet nou, nu-ti ramane decat sa treci la mobilat si la decorat. Iata cateva idei interesante pentru a obtine o camera de seniori in care sa pluteasca un aer vintage:

Cumpara mobila la comanda

Majoritatea mobilei pentru dormitor este realizata cu anumite standarde moderne. Acestea sunt frumoase pentru adolescenti si tineri, insa nu vor fi la fel de apreciate si de catre cei mai in varsta. Astfel, trebuie sa incerci sa afli ce tip de mobilier si-ar dori.

Perdele si draperii

Nu uita sa adaugi perdele si draperii in culori neutre, pentru ca acum mai multi ani nu exista camera care sa nu fie dotata cu aceste elemente de infrumusetare. Daca vei alege sa pui jaluzele, iti vei da seama in scurt timp ca nu ai facut o alegere inspirata.

Decoratiuni retro

Pentru ca este de prost gust sa adaugi foarte multe tehnologii de ultima generatie in camera unui senior, alege cateva decoratiuni retro care sa-i aduca aminte de tinerete. Un site plin cu astfel de decoratiuni interesante este retroboutique.ro.

Televizor mare

Facand o mica abstractie de punctul mentionat anterior, daca are un televizor clasic cu tub, inlocuieste-l cu un televizor LED cu o diagonala de cel putin 100 cm. Astfel, va putea viziona emisiunile favorite relaxat, chiar si fara sa-si puna ochelarii de vedere.

Translate »