Cum sa ai o gradina de om gospodar

gradinaGradina este oglinda omului care locuieste in curtea respectiva. Astfel, daca ai o gradina ingrijita, toti musafirii te vor lauda si se vor simti minunat atunci cand te viziteaza. Pentru a obtine o astfel de gradina trebuie sa depui ceva efort, dar intr-un final vei realiza ca totul a meritat si ca acum este mult mai usor sa o intretii lunar decat sa o cureti de maracini o data la cativa ani.

Iata cateva sfaturi despre cum sa obtii o gradina de om gospodar:

1. Curatenia generala

Inainte de a incepe treaba, trebuie sa te asiguri ca gradina este curata si ca nu mai are prin ea diverse obiecte care pot deveni periculoase si care va pot distruge motosapa. Nu ai o motosapa? In acest caz, iti recomand sa-ti cumperi una pentru ca te va scapa de munca istovitoare de a sapa cu cazmaua sau cu sapa toata gradina.

2. Sapa toata gradina

Facand acest lucru vei scapa de toate buruienile nedorite si vei putea planta exact ce-ti doresti. Prima sapa trebuie facuta cat mai adanc in pamant pentru e preveni reaparitia rapida a buruienilor nedorite. Daca nu aveti conditia fizica necesara depunerii acestui efort, puteti da doua sau trei ture cu motocultorul prin toata gradina (efectul va fi acelasi, daca nu ceva mai bun – pamantul devine mai afanat).

3. Incepe sa plantezi

Poti planta flori, pomi fructiferi sau leguminoase care sa asigure si hrana naturala atunci cand vine sezonul strangerii recoltei. Facand acest lucru vei avea o mare satisfactie cand vei pune la masa produse marca proprie.

4. Alee cu flori sau cu pitici

Orice gradina de om gospodar trebuie sa arate ca si cum a trecut motocultorul de cateva ori prin aceasta si aiba o alee cu flori sau cu pitici. Aleea cu flori arata ca gradina este ingrijita permanent, in timp ce piticii o vor „proteja” de potentialele atacuri ale animalelor care ies sa faca stricaciuni pe timp de noapte.

Translate »