Apartament sau casa? Vezi ce sa alegi

apartament sau casaAi ajuns la stabilitatea financiara pe care ti-o doreai? Vrei sa-ti cumperi o locuinta si nu stii ce sa alegi dintr-o casa si un apartament? Einteresant.com vine cu cateva sfaturi interesante care sa te ajute in luarea acestei decizii importante din viata ta.

De ce sa cumperi o casa?

In cazul in care vrei sa ai o viata mai linistita, fara sa auzi vecini certandu-se sau facand diverse treburi prin apartament si fara sa fii trezit in miez de noapte de flacai care dau petreceri in lipsa parintilor, o casa devine alegerea potrivita pentru tine.

Daca dotezi casa respectiva (sau poate ai norocul sa fie dotata deja) cu geamuri termopan de calitate, nu vei mai fi deranjat de zgomotele de afara, pe cand la bloc tot auzi perfect cum tropaie cainele vecinului de deasupra zguduind tavanul de parca ar fi cutremur.

La casa nu platesti foarte mult la intretinere. Un alt mare avantaj de a locui la casa este faptul ca nu mai trebuie sa platesti asa de mult la intretinerea lunara pe cat platesti in cazul unui apartament. Atunci cand locuiesti la apartament, intretinerea poate ajunge la cateva sute de lei lunar, in special daca vei da de un administrator care isi construieste o vila la munte pe banii locatarilor.

De ce sa cumperi un apartament?

Daca iti place viata cu tot felul de „zgomote” si vrei sa ai WC-ul la doar cativa metri de dormitor, apartamentul devine o alegere buna pentru tine. Totusi, daca vrei sa te apropii cat de cat de confortul unei case, va trebui sa alegi un apartament cu 3 camere. Astfel, te vei bucura de aproximativ 70 de metri patrati in care sa te bucuri de viata urbana.

As tinde sa recomand un apartament celor tineri si casa celor mai in varsta, dar fiecare are stilul lui de viata si nu poti stii exact ce tip de locuinta i se potriveste mai bine.

Spor la plata ratelor!

Translate »