5 metode pentru a depista un ceas contrafacut

ceasuri-contrafacuteInainte de a-ti cumpara un ceas nou, trebuie sa te informezi despre cum arata, cum se simte, cat cantareste si ce sunet are cel original. Astfel, nu vei putea fi pacalit de replicile aproape perfecte ale contrabandistilor de ceasuri.

Iata care sunt cele 5 metode pentru a depista un ceas contrafacut:

1. Materialul de fabricatie

Materialul, finisajul si culoarea unui ceas contrafacut vor fi de slaba calitate si se vor putea depista usor daca te uiti mai indeaproape. De exemplu, ceasurile din aur trebuie sa aiba un marcaj specific (poti merge la un distribuitor autorizat pentru a testa ceasul).

2. Mecanismul

Chiar si un ceas contrafacut poate arata exceptional la exterior, dar poate avea un mecanism care sa cedeze dupa cateva luni de functionare. Pentru a verifica acest lucru trebuie sa te consulti cu un expert care sa examineze „inima” ceasului respectiv.

3. Cadranul si gravurile

Gravurile realizate pe ceasurile originale sunt mai adanci si se disting cu usurinta. Uita-te cu atentie si la marimea si forma cadranului, dar si la inscriptiile de pe acesta.

4. Greutatea ceasului

In majoritatea cazurilor, ceasurile contrafacute sunt realizate din materiale mai ieftine care sunt mai usoare decat cele originale. Nu trebuie sa ne lasam pacaliti nici daca ceasul este mai greu. Acesta poate fi umplut cu fier sau alte materiale care sa atarne la cantar pentru a se apropia de greutatea modelului original.

5. Sunetul

Sunetul este un alt factor important dupa care sa ne dam seama daca un ceas este replica. Majoritatea ceasurilor originale au un sunet care nu se aude decat daca apropii urechea de acesta sau daca este foarte linisite si ceasul se afla prin imediata apropiere. Daca ceasul are un sunet puternic si enervant, nu-l cumpara!

Evita sa cumperi de la distribuitori care nu sunt autorizati pentru a scapa de probleme. Daca vrei un ceas original poti intra pe un site recunoscut, cum ar fi watchshop.ro, si poti alege unul care sa se potriveasca stilului tau de viata.

Translate »