3 obiective turistice de vazut in Londra

londraLondra, capitala Angliei si a Regatului Unit, a fost si va ramane una dintre cele mai cautate destinatii turistice din intreaga lume. Este un oras plin de obiective turistice interesante si de oameni cu foarte mult bun simt. Total diferit de capitala Romaniei, este locul ideal in care sa-ti petreci cateva zile din concediu sau un weekend alaturi de persoana iubita.

Daca ai noroc sa prinzi un bilet de avion Bucuresti-Londra la reducere si pleci pe graba sau chiar si daca ti-ai strans bani din timp pentru aceasta destinatie, iata 3 obiective turistice pe care sa nu le ratezi:

Big Ben

Este probabil cel mai cunoscut turn cu ceas din lume. Big Ben are 96 m inaltime, este construit in stil neo-gotic si se poate vedea din aproape tot orasul. Primii 61 de metri sunt din caramida, iar restul din fier. Din pacate, turnul nu poate fi vizitat de catre turisti, ci doar de catre britanici. Oricum, il poti vedea indeaproape si poti face poze cu el gratis!

London Eye

London Eye este numele roatei uriase de observatie care ofera o priveliste unica asupra orasului de pe Tamisa, o imagine care ajunge pana la 40 de kilometri departare. Daca ai si un binoclu cu tine, vei putea admira intreg orasul mai indeaproape. Pentru a urca in roata trebuie sa platesti un bilet care costa aproximativ 15 euro. Te poti urca in roata din mers, iar o tura completa dureaza 30 de minute.

Podul Westminster

Podul Westminster face legatura intre London Eye si Parlament (alt obiectiv turistic interesant de vazut). Este un pod impresionant, vechi de 150 de ani, vopsit in culoarea verde, destinat atat traficului pietonal cat si celui rutier. La mijlocul podului, vei gasi un scotian care canta piese populare din cimpoi.

Bilete de avion cu destinatia Londra gasesti pe site-ul bileteavion.ro. Sa ai o mini-vacanta placuta!

Translate »