3 metode pentru a tine copilul ocupat in masina

copil-masina-tabletaStim cu totii cat de neastamparati sunt cei mici din ziua de azi si de cata rabdare ai nevoie pentru a creste un copil intr-un mod corespunzator. Zi de zi ne intalnim cu noi provocari care ne testeaza parca dragostea fata de cel mic punandu-ne rabdarea la grele incercari.

Iata ce trebuie sa faci pentru a nu mai opri masina din cinci in cinci minute atunci cand pleci undeva cu masina si trebuie sa iei copilul cu tine:

1. Monteaza-i un ecran pe tetiera scaunului din fata 

Monteaza-i un ecran sau o tableta pe tetiera scaunului pozitionat in fata sa (cel al soferului sau cel al pasagerului). Pune-i si un inaltator pentru scaunul auto care sa-l ajute sa aiba tableta la nivelul ochilor, evitand astfel sa se uite in sus si sa-l doara gatul. Ii poti pune niste cantecele frumoase sau desenele preferate si in acest fel vei merge linistit cel putin o jumatate de ora sau daca ai ceva noroc chiar si mai mult.

2. Tine-l de vorba

Daca vorbesti intr-una cu el, copilul nu se va simti neglijat si nu va incepe sa planga pentru ca vrea la mami sau la tati in brate. Aceasta metoda functioneaza in special atunci cand copilul nu este obosit. Daca este obosit, ii poti canta niste cantece de leagan care sa-l adoarma sau poti da pe un radio cu muzica de relaxare.

3. Da-i ceva care sa-i dea de lucru

O jucarie prinsa bine de scaunul auto pentru a evita sa-ti arunce cu ea in cap in timp ce conduci sau o maneta care sa actioneze jocul de pe tableta il va tine ocupat pentru o perioada. Nu uita ca este foarte important sa vorbesti cu el in tot acest timp (asta daca nu adoarme).

Ai grija cum conduci! Pastreaza distanta fata de vehiculul din fata si ai grija cum conduci in special atunci cand conditiile de drum nu sunt favorabile unei deplasari.

Translate »